úterý 15. září 2009

Nakládané maso

Maso nakládáme cca 2 dny předtím, než ho chceme grilovat.
Budeme potřebovat:
maso - kuřecí prsní nebo stehenní řízky, nebo nějaký kousek čuníka - podle strávníků
slunečnicový olej - 2 lžíce
ocet - lžíce
med - lžíce
grilovací koření (Argentina od Vitany je moc dobrý)
česnek - palička i víc - mačkaný
bylinky (saturajka, šalvěj, bazalka, provensálské bylinky nebo něco na ten způsob) - 2 lžíce - drcené sušené
sůl - malá lžička
můžeme přidat chilli papričku, ale nemusí být
Množství není nijak napřesno, záleží na chuti a množství masa - všechno kromě mase smícháme a pokud je konzistence mírně řídce kašovitá a chuť směsy je slaná, a trošku moc kyselá a trošku mc pikantní, tak je to dobře a mužeme do té vložit maso, blemtat maso a zavřít ho do těsné nádoby do ledničky.
Do těsné nádoby, proto, aby lednička nesmrděla po česneku.
Ocet tam je proto, aby se koření dostalo dobře do masa.
Med tam je proto, aby to bylo jemnější, ale nesmí se to s ním přehnat.
Maso vkládáme až naposled proto, aby se to dalo ochutnávat a dochucovat do než jsme spokojeni.
A po dvou dnech může být grilovačka

Žádné komentáře:

Okomentovat